Mini
serniczki z musem malinowo – bananowym
Są to pyszne oraz łatwe do wykonania serniczki na
ciasteczkach zbożowych.
Idealne przełamanie słodkiego smaku uzyskujemy dzięki musowi z malin ;)
Składniki
120 g
pokruszonych ciastek pełnoziarnistych
70 g roztopionego masła
800 g twarogu na serniki, zmielonego przynajmniej 2-krotnie
1 laska wanilii
3 jajka
110 g cukru pudru
1 budyń waniliowy
pół szklanki malin
pół banana
świeża mięta do dekoracji
2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią / cukier waniliowy 1/2 opakowania
70 g roztopionego masła
800 g twarogu na serniki, zmielonego przynajmniej 2-krotnie
1 laska wanilii
3 jajka
110 g cukru pudru
1 budyń waniliowy
pół szklanki malin
pół banana
świeża mięta do dekoracji
2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią / cukier waniliowy 1/2 opakowania
Przygotowanie:
1. Ciasteczka
pokrusz, masło roztop i wymieszaj razem. Serek, jajka, wanilię, cukier, cukier
z wanilią oraz budyń zmiksuj razem.
2. Nastaw
piekarnik na 160*C, Formę do muffinek wyłóż papilotkami. ( ja użyłam
sylikonowych foremek )
3. Na
dno każdej muffinki wyłóż ciasteczka, a następnie masę serową Piecz
serniczki ok 25min
4. zmiksuj
owoce w blenderze, zostaw parę sztuk malin do dekoracji
5. Upieczone
Mini serniczki dobrze wystudź, udekoruj musem, malinami oraz miętą. Gotowe
serniczki wstaw do lodówki na ok 1h ( przechowuj w lodówce ) SMACZNEGO ! ;)
RADA:
Jeśli nie lubisz zbyt dużo wanilii, nie dodawaj
cukru z wanilią
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz