Mam na imię Marta i mam zaszczyt powitać Cię w mojej Krainie Wypieków ;)
Znajdziesz tu wiele ciekawych zdjęć wypieków oraz ich przepisów. Pomysły na torty, ciasteczka, ciasta, Muffinki – cupcakes oraz wiele innych ciekawych przepisów na proste i bardzo smaczne desery ;)
Strony
▼
piątek, 22 listopada 2013
Biszkopt bez proszku do pieczenia
Składniki: • 5 dużych jajek ( L ) • ¾ szklanki cukru • ¾ szklanki mąki pszennej • ¼ szklanki mąki ziemniaczanej • Szczypta soli Wykonanie: 1. Oddziel białka od żółtek. 2. Do białek dodaj szczyptę soli i ubijaj na sztywna pianę, w trakcie ubijania dodawaj stopniowo cukier. 3. Ok. łyżkę cukru dodaj bo żółtek i również ubij na puszysta masę. 4. Do Białek dodaj ubite żółtka i przesiane mąki. 5. Wszystko razem delikatnie wymieszaj łyżką lub ubijaczką
6. Nastaw piekarnik na 170-180*C. Przelej masę do tortownicy wyłożonej
papierem do pieczenia Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok.
35min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz